Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 高麗菜 ,切塊(3 公分 x 5 公分,需可入放上蓋寬口處),請勿將葉片分開
- 100 克 豆干 ,切絲
- 20 克 新鮮黑木耳 ,切絲
- 7 克 紅辣椒 (大型) 約半根,去籽,切絲
- 20 蔥 ,取蔥綠,切絲
- 冰水
醬汁
- 10 克 糖
- 35 克 米醋
- 40 克 烏醋
- 20 克 味醂
- 10 克 鹽
- 10 克 香油
- 10 克 花椒油
- ½ 茶匙 辣椒油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 512.8 kJ / 122.6 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 591.3 mg