Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stachelbeerkompott
- 200 g Apfelsaft
- 150 g Wasser
- 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Zucker
-
1
EL Vanillezucker
lub 1 EL Tahitiblüten Mischung "Feine Prise" (siehe Hintergrundinfo) - 15 g Maisstärke
- 500 g Stachelbeeren
Mandelcreme
- 150 g Apfelsaft
- 100 g Mandeln, geschält
- 20 g Öl (z.B. Macadamianussöl oder Marillenkernöl)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 EL Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 241 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 Min
Arme Ritter mit Apfel-Birnen-Kompott
25 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Orangen-Holunderblüten-Aufstrich
25 min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 Std.
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3h 40min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20min
Rhabarber Curd
35 min
Stachelbeer-Crumble
1 Std. 10 Min
Pflaumenkompott
20min