Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stachelbeerkompott
- 200 g Apfelsaft
- 150 g Wasser
- 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Zucker
-
1
EL Vanillezucker
lub 1 EL Tahitiblüten Mischung "Feine Prise" (siehe Hintergrundinfo) - 15 g Maisstärke
- 500 g Stachelbeeren
Mandelcreme
- 150 g Apfelsaft
- 100 g Mandeln, geschält
- 20 g Öl (z.B. Macadamianussöl oder Marillenkernöl)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 EL Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 241 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3h 40min
Süß-sauer eingelegte Mirabellen
20 min
Arme Ritter mit Apfel-Birnen-Kompott
25 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1h 15min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Rhabarber-Eis
8h 45min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Birnenklütje
1 godz. 10 min
Zwetschgenmus
1h
Pflaumenkompott
20 min