Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Quitten, in Stücken (5 cm)
- 800 g Rotkohl, in Stücken (5 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
-
60
g Butterschmalz
lub 60 g Schweineschmalz - 50 g Balsamico, dunkel
- 300 g Apfelsaft
- 2 Wacholderbeeren
- 3 Nelken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
60
g Quittengelee
lub 60 g Apfelgelee
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Quittenchutney
55min
Quitten-Meerrettich
30 Min
Rhabarber Curd
35 Min
Quittenkonfekt
1 Std. 25 Min
Kürbis-Quitten-Aufstrich
15 Min
Quitten-Tarte-Tatin
2 Std.
Quittenlikör
25 Min
Nougateis mit Quittenkompott
12h
Quitten-Orangen-Eis
8 godz. 40 min
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 Min