Ayam Panggang Jeruk dengan Nasi Kismis Basmati

Ayam Panggang Jeruk dengan Nasi Kismis Basmati

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porsi

Składniki

Ayam Panggang Jeruk Berbumbu
  • paha ayam, dengan kulit dan tulang
    6 - 8
  • siung bawang putih
    6
  • biji ketumbar
    1 sdm
  • biji jinten putih
    ½ sdm
  • oregano kering
    1 sdm
  • garam laut
    1 sdt
  • perasan sari jeruk segar
    30 g
  • jeruk diiris (5 mm)
    1
  • zaitun hijau, tanpa biji (pitted)
    70 g
Nasi Basmati dengan Kismis
  • kacang almond iris
    1 sdm
  • bawang bombai dibagi empat
    100 g
  • wortel dipotong-potong
    150 g
  • minyak zaitun
    20 g
  • air
    1000 g
  • garam laut
    1 sdt
  • beras basmati
    300 g
  • kismis, semua jenis
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 52 g
Kalorie 2801 kJ / 670 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie