Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g gele ui, in tweeën gesneden
- 2 knoflookteentjes
- 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
- 1 takje verse basilicum, alleen de blaadjes, plus extra voor de garnering
- ¼ - ½ verse rode peper, ontpit indien gewenst
- 100 g zongedroogde tomaten
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 500 g kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2-3 cm)
- 250 g room, 35% vet
- 350 g water
- 80 g witte wijn
- 1 el kippenbouillonpasta (zie tips)
- 250 g pasta, droge type, penne
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2954 kJ / 703.3 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 885.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scampi cajun citroen pasta
30min
Aromatische kipcurry
1hod.
Kip katsu curry met rijst
1 Std. 40 Min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1 Std. 30 Min
Avocadosap met dadels
5 dk
Pindakaas
5 dk
Kaneelrolletjes met glazuur
2 godz. 30 min
Spaanse risotto
40 Min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 Min
Kleverige sesamkip
40 Min
Slowcooken kalfsstoofpot
2 Std. 10 Min
Aardappel-, spek- en kaastortilla
50 Min