Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 takjes verse peterselie
- 4 knoflookteentjes
- 50 g olijfolie
- 1 ¼ tl zout
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 500 g rauwe gepelde scampi's, darmkanaal verwijderd
- ½ tl cayennepeper, gedroogd, vlokken
- ½ tl zwarte peper, gemalen
- 1 tl suiker
- water
- 1 el groentebouillonpasta
- 250 g pasta, droog
- 10 g citroengras, vers
- 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes
- 50 g room, elk type (van koemelk)
- 1 citroen in partjes gesneden, voor de garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2193.4 kJ / 524.2 kcal
- Białko
- 29.3 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 2740 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zoetzure vis met rijst
1h 5min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1h
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10min
Zeevruchtenrijst
Brak ocen
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 Min
Roze ontbijtbowl met rode bessen
15 Min
Spaghetti carbonara
30 min
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45 Min
Koken van jasmijnrijst
35 Min
Frangipane met peer
1h 30min