Zalm met rijst en champignons

3.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portie

Składniki

  • teentje knoflook in dunne plakjes gesneden
    1
  • paprika elke kleur, in stukjes gesneden (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • olijfolie
    20 g
  • champignon, vers gevierendeeld
    100 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    100 g
  • visbouillon blokje (0,5 l)
    1
  • paprikapoeder (opcjonalnie)
    1 tl
  • zout
    1 tl
  • peper, gemalen
    ½ tl
  • water
    400 g
  • witte kortkorrelige rijst
    200 g
  • zalmfilet, vers, ontveld in stukken gesneden (2-3 cm)
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 637.7 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 1963.2 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 68.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...