Romige pasta met kip en broccoli

3.3 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portie

Składniki

  • uien gehalveerd
    120 g
  • teentjes knoflook
    1 - 2
  • olijfolie
    20 g
  • kippenborstfilet in blokjes van 2 cm gesneden (ongeveer 250 g)
    1
  • broccoliroosjes
    200 g
  • water
    800 g
  • bouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
  • oregano, gedroogd
    1 tl
  • zout
    ½ tl
  • zwarte peper, gemalen
    2 - 3 snuifjes
  • lange pasta
    300 g
  • roomkaas
    200 g
  • peterselie, vers grof gehakt, voor de garnering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 523.9 mg
Białko 24.5 g
Kalorie 2406.3 kJ / 575.1 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 64.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...