Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g aardappelen, geschild, in stukken gesneden, die passen in de invoeropening van de Cutter
- 100 g Gruyère kaas, in stukken gesneden (3 cm)
- 1 knoflookteentje
- 400 - 500 g room, min. 30% vet
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 386 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Energierepen zonder toegevoegde suikers
1 godz. 15 min
Rode kool met appel
1h 10 min
Mosselen met frietjes
45min
Waterzooi van kip
1 godz.
Koninginnenhapje
55 min
Witlof met ham, gegratineerd met comté
13h
Komkommersalade met dille
10min
Geraspte wortelsalade
10min
Zoet ontbijtbrood
1 godz. 30 min
Gestoomde marmercake
1 godz. 30 min
Karameltaart
3h 50 min
Eiersalade in een knapperig Paasnestje
1 godz.