Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g aardappelen, geschild, in stukken gesneden, die passen in de invoeropening van de Cutter
- 100 g Gruyère kaas, in stukken gesneden (3 cm)
- 1 knoflookteentje
- 400 - 500 g room, min. 30% vet
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 386 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perzik Bellini
5 dk
Soubisesaus
Brak ocen
Speculoospasta
10 dk
Boeddha bowl met kip
1hod.
Ananas zandkoekjes
Brak ocen
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Brak ocen
Paaspastei
Brak ocen
Bechamelsaus
15min
Taartje met chocolade-praliné
Brak ocen
Tagliatelle met broccoli
15min
Groen gekleurde eieren
Brak ocen
Gegratineerde coquilles
25 min