Volkoren pizza met aspergeroom, mascarpone en gerookte zalm

Volkoren pizza met aspergeroom, mascarpone en gerookte zalm

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
8 stuks

Składniki

Volkoren pizzadeeg
  • water
    250 g
  • verse gist
    5 g
  • honing
    1 tl
  • extra vergine olijfolie om in te vetten
  • broodbloem
    150 g
  • volkoren tarwebloem
    250 g
  • zout
    1 volle tl
Aspergeroom
  • water
    500 g
  • asperges in stukken (2-3 cm)
    400 g
  • sjalot gehalveerd
    1
  • verse peterseliebladeren
    3 takjes
  • extra vergine olijfolie
    40 g
  • zout
    1 snuifje
Topping
  • extra vergine olijfolie om in te vetten en te besprenkelen
  • zout
    1 snuifje
  • mascarpone
    250 g
  • gerookte zalm in plakjes gesneden
    150 g
  • vers gemalen zwarte peper
    1 - 2 snuifjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 454.8 mg
Białko 13.3 g
Kalorie 1536 kJ / 367.1 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...