Wersje kompatybilne
Volkoren pizza met aspergeroom, mascarpone en gerookte zalm
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Volkoren pizzadeeg
- 250 g water
- 5 g verse gist
- 1 tl honing
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 150 g broodbloem
- 250 g volkoren tarwebloem
- 1 volle tl zout
Aspergeroom
- 500 g water
- 400 g asperges, in stukken (2-3 cm)
- 1 sjalot, gehalveerd
- 3 takjes verse peterseliebladeren
- 40 g extra vergine olijfolie
- 1 snuifje zout
Topping
- extra vergine olijfolie, om in te vetten en te besprenkelen
- 1 snuifje zout
- 250 g mascarpone
- 150 g gerookte zalm, in plakjes gesneden
- 1 - 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1536 kJ / 367.1 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 454.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tex-Mex tortilla's met varkensreepjes en zwarte bonen
1 Std. 20 Min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35min
Soba noodle mee goreng
Keine Bewertungen
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 Std. 50 Min
Op Thaise wijze gebakken vis in bananenblad met gemengde salade
1 Std.
Boekweit met champignons
25 min
Roggebroodjes
Keine Bewertungen
Risotto met eekhoorntjesbrood
35min
Lemon curd
20 min
Cashew- en kokosmelk
10 min
Gezouten karamel toffees
1h 45 min
Venkel en karwij-rogge crackers met humus
Keine Bewertungen