Volkoren pizza met aspergeroom, mascarpone en gerookte zalm
TM6 TM5 TM31

Volkoren pizza met aspergeroom, mascarpone en gerookte zalm

5.0 (1 ocena)

Składniki

Volkoren pizzadeeg

  • 250 g water
  • 5 g verse gist
  • 1 tl honing
  • extra vergine olijfolie, om in te vetten
  • 150 g broodbloem
  • 250 g volkoren tarwebloem
  • 1 volle tl zout

Aspergeroom

  • 500 g water
  • 400 g asperges, in stukken (2-3 cm)
  • 1 sjalot, gehalveerd
  • 3 takjes verse peterseliebladeren
  • 40 g extra vergine olijfolie
  • 1 snuifje zout

Topping

  • extra vergine olijfolie, om in te vetten en te besprenkelen
  • 1 snuifje zout
  • 250 g mascarpone
  • 150 g gerookte zalm, in plakjes gesneden
  • 1 - 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1536 kJ / 367.1 kcal
Białko
13.3 g
Węglowodany
41.6 g
Tłuszcz
17.8 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Błonnik
5.3 g
Sód
454.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy