Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di rafano fresco pelato
-
500
g di barbabietole crude pelate, tagliate a metà
lub 500 di barbabietole, cotte pelate, tagliate a metà o in quarti (vedi consigli) - ½ mazzetto di prezzemolo fresco
- 40 g di olio di oliva
- 40 g di aceto, a piacere
- ¾ cucchiaino di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1865 mg
Alternatywne przepisy
Grittibänz dolci
2h 15min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Riso pilaf
Brak ocen
Marmellata di albicocche per la dispensa
Brak ocen
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Cake al limone
1h 5min
Birchermüesli
1h 10min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Torta di carote
1h 10min
Biscotti milanesini
3 Std.
Composta di mele
20min
Biscotti al vin brûlé
2 godz. 40 min