越式雞肉高麗菜沙拉

越式雞肉高麗菜沙拉

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 鹽味烤花生
    100 克
  • 蒜頭
    2 粒
  • 540 克
  • 魚露
    40 克
  • 新鮮檸檬汁
    30 克
  • 40 克
  • 去骨雞胸肉,帶皮或去皮 ,切塊 (約 5公分)
    400 克
  • 高麗菜 ,切楔形塊 (3 公分 x 5 公分,需可放入上蓋寬口處),請勿將葉片分開
    200 克
  • 紫高麗菜 ,切楔形塊 (3 公分 x 5 公分,需可放入上蓋寬口處),請勿將葉片分開
    100 克
  • 紫洋蔥 ,對半縱切
    50 克
  • 紅蘿蔔
    100 克
  • 新鮮薄荷 ,只取葉
    2 枝
  • 新鮮辣椒 (任何種類) ,切小圈
    1
  • 新鮮香菜 ,只取葉
    2 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 352.1 kcal / 1473 kJ
Białko 31.4 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 25.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 876.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...