草莓夾心蛋糕
TM6

草莓夾心蛋糕

(Brak ocen)

Składniki

海綿蛋糕

  • 葵花油 ,塗抹用
  • 4 顆 蛋
  • 120 克 糖
  • 1 茶匙 天然香草精
  • 120 克 麵粉
  • 1 茶匙 泡打粉
  • 1 小撮 鹽

草莓片

  • 100 克 新鮮草莓 ,挑選最漂亮的裝飾用, 整顆或切半或切¼
  • 400 克 新鮮草莓

打發鮮奶油

  • 50 克 糖
  • 500 克 鮮奶油 (脂肪含量約30%) ,冷藏

組裝

  • 4 大匙 杏仁利口酒
    lub 4 大匙 蘭姆酒

Wartości odżywcze
na 1 片
Kalorie
1731.4 kJ / 413.8 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
40.1 g
Tłuszcz
25.7 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
123.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy