
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions halved
- 750 g russet potatoes peeled, cut into pieces that fit in feeder tube
- 2 garlic cloves
- 70 g all-purpose flour plus extra, if necessary
- 2 large eggs
- 1 - 1 ½ tsp salt to taste
- ¼ - ½ tsp freshly ground black pepper to taste
- vegetable oil to fry
- 200 g sour cream divided, to serve
- fresh chives chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 420 kcal / 1758 kJ
- Białko
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 455.5 mg