Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g batata p/ cozer cortada em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 80 g queijo duro cortado em pedaços (2 cm)
- 6 ovos
- ½ - 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 500 g água
- Pimenta, moída no momento q.b. p/ temperar
- Salsa q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1005.4 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 676.6 mg
Alternatywne przepisy
Crepioca com salteado de cogumelos brancos e cenoura
55 min
Salada de cuscuz com beringela
30 min
Orzo de abóbora e almôndegas de cogumelos e tomilho
1 godz. 45 min
Ratatouille com "arroz" de couve-flor
35 min
Poke proteico
1 Std.
Ervilhas com presunto e ovo - Frango com molho de mostarda e legumes
45min
Bolinhos de bacalhau recheados com azeitona
2 Std.
Tarte de sardinha em conserva
45min
Feijoada à marinheiro
1 Std.
Cuscuz de caldo-verde
20 Min
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1h 10min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 Min