Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff Pastry
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g unsalted butter, diced (1-2 cm), 50 g cold, 200 g frozen for 30 minutes
- 1 tsp fine sea salt
- 150 g water, ice cold
Filling
- 20 g fresh coriander leaves
- 60 g bread, torn in pieces
- 2 garlic cloves
- 1 red chilli, halved, deseeded if desired
- 120 g onions, quartered
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g sesame oil
- 3 - 4 tsp Thai red curry paste, to taste
- 450 g beef mince (10% fat), broken in pieces
- 5 spring onions, finely sliced
- ½ tsp fine sea salt
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- poppy seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 565 kJ / 136 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 116 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
1h 45min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Cheese and Bacon Pastries
35 min
Pizza Pinwheels
1h 30 min
Stroganoff Strudel
1h 40min
Beef Kebabs with Monkey Gland Sauce
2h
Malva Pudding
55 Min
Full English Breakfast Popover
40min
Sweet Chilli Chicken with Slaw
2h
Turkish Spiced Lamb Bites
1h 30 min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1h 10 min
Chicken Tikka Flatbreads
45 min