Lachs auf Lauch-Frischkäsebett mit heurigen Erdäpfeln

Lachs auf Lauch-Frischkäsebett mit heurigen Erdäpfeln

4.8 354 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Dill, frisch Blättchen abgezupft
    10 g
  • Lauch der Länge nach halbiert, dann in Scheiben geschnitten (5 mm)
    450 g
  • Wasser
    570 g
  • Frischkäse (Doppelrahmfettstufe)
    180 g
  • Meersalz etwas mehr zum Abschmecken
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Abschmecken
    ¼ TL
  • heurige Erdäpfel halbiert
    500 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut (ganzes Stück, min. 2,5 cm dick, Sushiqualität)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 632 kcal / 2646 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 760 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...