One Pot Tortelloni mit Gorgonzola-Spinat-Sauce

One Pot Tortelloni mit Gorgonzola-Spinat-Sauce

4.5 385 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 Portionen

Składniki

  • Spinat, frisch
    100 - 150 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Wasser
    50 g
  • Speisestärke
    1 TL
  • Schlagobers
    200 g
  • Gorgonzola in Stücken
    150 g
  • Pinienkerne (siehe Tipp)
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Tortelloni, frisch (siehe Tipp)
    400 - 500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 862 kcal / 3611 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...