![One Pot Tortelloni mit Gorgonzola-Spinat-Sauce One Pot Tortelloni mit Gorgonzola-Spinat-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BADFD23C-063C-40A7-80C4-2E832A43E52B/Derivates/23a06804-6fe6-4e54-badf-13d03fbe9b15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g Spinat, frisch
- 20 g Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Wasser
- 1 TL Speisestärke
- 200 g Schlagobers
- 150 g Gorgonzola, in Stücken
- 30 g Pinienkerne (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 400 - 500 g Tortelloni, frisch (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3611 kJ / 862 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping
45min
Alpendressing mit RUPP Feinster Streich Bergkäse
5 min
Pappardelle al Ragù
4h
Pastitsio - Makkaroniauflauf mit Faschiertem
1 Std. 30 Min
Überbackene Hühnerbrust in Tomatensauce mit Erdäpfelpüree
1 Std.
Wälder Käsknöpfle
55 Min
One Pot Pasta mit zitronigem Pesto und grünem Gemüse
35min
One Pot Spätzle in Champignon-Speck-Sauce
30min
One Pot Pasta Ratatouille
35min
Gratinierter Nudelauflauf mit Gemüse
1 Std.
Überbackene Makkaroni Bolognese
1 Std. 20 Min
One Pot Spaghetti all`arrabbiata
30min