Galette de ratatouille

Galette de ratatouille

5.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La pâte brisée
  • de beurre doux froid, coupé en morceaux (1-2 cm)
    150 g
  • de farine tout usage et un peu pour fariner
    300 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à thé
La garniture
  • de courgettes (2-3 courgettes), non épluchées et les extrémités coupées
    350 g
  • de tomate olivette entières (voir "Conseil(s)")
    350 g
  • de tomates séchées dans l'huile égouttées (1 bocal de 250 ml)
    190 g
  • d'eau
    30 g
  • de ciboulette fraîche ciselée
    10 g
  • de sel
    4 - 6 pincées
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de parmesan râpé
    60 g
  • lait pour la dorure
  • feuilles de basilic frais pour la finition
    10

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 856.5 kcal / 3572.5 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 59.3 g
Węglowodany 61.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 23.5 g
Sód 621.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...