![Reis-Thunfisch-Salat Reis-Thunfisch-Salat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8698939023c5a1dece1fa60b0dbb4013/Derivates/7338b45cc85dabbfc06f9a4ff99927dcc0d11e2a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Reis, parboiled
- 400 g Wasser
- 5 g Öl
- 2 ½ TL Salz
- 185 g Thunfisch, aus der Dose, in Lake, abgetropft
- 110 g Perlzwiebeln, aus dem Glas, abgetropft
- 1 rote Paprika, in Stücken
- 170 g Mayonnaise, leicht, 4,8 % Fett
- 60 g Kapern mit Flüssigkeit
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- 140 g Mais, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2018 kJ / 482 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2192 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40min
Ofenfisch mit Gemüse
50min
Rosenkohl vom Blech mit Tahin-Quark
40min
Porree-Hackfleisch-Suppe
30min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3 godz.
Hackfleisch-Hirtenkäse-Auflauf
45min
Spargelgratin
1 Std. 15 Min
Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing
35 Min
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 Min
Bunter Zwiebel-Topf
1 Std.
Neue Kartoffeln mit Lachscreme
50min
Gurken-Lachs-Ragout
30min