Schlemmerfilet unter der Knusperhaube
TM6 TM5

Schlemmerfilet unter der Knusperhaube

4.9 (18 ocen)

Składniki

Knusperhaube

  • 40 g Parmesan, in Stücken
  • 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, und 20 g Saft ausgepresst
  • 2 Knoblauchzehen
  • 20 g frischer Blattspinat, grob zerkleinert
  • 100 g Butter, weich, in Stücken
    lub 100 g Kräuterbutter, weich, in Stücken
  • 50 g Panko
    lub 50 g Paniermehl
  • ½ TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer

Schlemmerfilet und Fertigstellung

  • 600 g Seelachsfilets, frisch
    lub 600 g Seelachsfilets, TK, aufgetaut (siehe Tipp)
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1517 kJ / 363 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Błonnik
0.8 g
Sód
820 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy