Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di rafano fresco pelato
-
500
g di barbabietole crude pelate, tagliate a metà
lub 500 di barbabietole, cotte pelate, tagliate a metà o in quarti (vedi consigli) - ½ mazzetto di prezzemolo fresco
- 40 g di olio di oliva
- 40 g di aceto, a piacere
- ¾ cucchiaino di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1865 mg
Alternatywne przepisy
Salsa per insalata ai semi di zucca
10min
Insalata di carote con salsa allo yogurt
Brak ocen
Quark alle erbe aromatiche
10min
Torta di pane
1h 20min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30min
Insalata di patate
1h 5min
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Senape indiana
15min
Tartare di carne
30min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2h 30min
Biscotti fiorentini
2h
Insalata di carote con salsa allo yogurt (TM6)
10min