Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di rafano fresco pelato
-
500
g di barbabietole crude pelate, tagliate a metà
lub 500 di barbabietole, cotte pelate, tagliate a metà o in quarti (vedi consigli) - ½ mazzetto di prezzemolo fresco
- 40 g di olio di oliva
- 40 g di aceto, a piacere
- ¾ cucchiaino di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1865 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti milanesini
3hod.
Zuppa di zucca
35min
Insalata di carote con salsa allo yogurt
Brak ocen
Insalata di barbabietola con rafano (TM6)
Brak ocen
Mousse al cioccolato
3u. 20min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Pizza prosciutto e funghi
1 Std. 45 Min
Insalata di verdura e frutta a crudo
10min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Muffin di castagne al cioccolato
1小时 15 分钟
Torta salata alle verdure (TM6)
25min
Insalata di broccoli con pinoli
5 dk