Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zucker
- 500 g Äpfel säuerlich, geschält, in Stücken
- 50 g Wasser
- 20 g Butter
- 20 g Zitronensaft
- 2 Eier, getrennt
- 250 g Milch
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
- Obst zum Garnieren (z.B. Apfelspalten)
- Rosinen zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 760 kJ / 181 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
3h 30min
Schoko-Quark-Pudding mit Erdbeeren
30 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2h
Heidelbeer-Baiser-Quark
15min
Erdbeerpudding
2 godz. 15 min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2h 30min
Buttermilch-Karamell-Dessert
7 godz.
Erdbeer-Joghurt-Creme
3 Std. 20 Min
Orangenquark
1 Std. 15 Min
Mandarinen-Vanille-Creme
1h
Bananen-Schoki-Pudding
2 godz. 15 min
Tiramisu-Creme für zwei
1h 10min