Urządzenia i Akcesoria
Apfelcreme
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Zucker60 g
-
Äpfel säuerlich, geschält, in Stücken500 g
-
Wasser50 g
-
Butter20 g
-
Zitronensaft20 g
-
Eier getrennt2
-
Milch250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Speisestärke20 g
-
Obst zum Garnieren (z.B. Apfelspalten)
-
Rosinen zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
760 kJ /
181 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2021
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orangencreme
2 godz. 40 min
Erdbeerpudding
2 godz. 15 min
Bananen-Schoki-Pudding
2 godz. 15 min
Leichte Birnencreme
4 godz. 30 min
Johannisbeermousse
2 godz. 25 min
Mocca-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Orangenquark
1 godz. 15 min
Schoko-Quark-Pudding mit Erdbeeren
30 min
Mousse au cappuccino
25 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 godz.
Tiramisu-Creme für zwei
1 godz. 10 min
Leichte Blaubeer-Joghurt-Creme
10 min