Landbrot Backhausart

Landbrot Backhausart

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 Scheiben

Składniki

  • Weizenkeim
    200 g
  • Weizenkörner
    400 g
  • Wasser
    400 g
  • frische Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
    3 TL Trockenhefe, (12 g)
  • Buttermilch
    120 g
  • Gebäckmehl (Weizenmehl 405)
    150 g
  • Balsamicoessig dunkel
    1 EL
  • Salz
    2 TL
  • Backmalz (opcjonalnie)
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 70 kcal / 291 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...