Urządzenia i Akcesoria
Orangenquark
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 Portionen
Składniki
-
Sahne200 g
-
Magerquark500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 - 2 EL
-
Zucker20 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Orangen unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst2
-
Orangenlikör (opcjonalnie) (z.B. Cointreau)50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1248 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frühlingsküche
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orangencreme
2 Std. 40 Min
Tiramisu-Creme für zwei
1 Std. 10 Min
Apfelcreme
30 Min
Johannisbeermousse
2 Std. 25 Min
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 Min
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 Min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Joghurt-Creme
3 Std. 20 Min
Leichte Blaubeer-Joghurt-Creme
10 Min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 Min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 Std.
Schoko-Quark-Pudding mit Erdbeeren
30 Min