Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei
TM6 TM5

Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei

4.3 (138 ocen)

Składniki

  • 100 g Parmesan, in Stücken
  • 300 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 30 g Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
  • 10 g Minze, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
  • 1 Knoblauchzehe
  • 100 g Olivenöl
  • 1 Zitrone, unbehandelt, 1 TL Schale fein abgerieben und 20 g Saft ausgepresst
  • 2 TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1300 g Wasser und mehr zum Kochen
  • 4 Eier
  • 250 g Tagliatelle

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2873 kJ / 687 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
37 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
6.3 g
Sód
1597 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy