Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de noisettes, entières émondées grillées
La purée de patates douces
- 800 g d'eau
- 500 g de patates douces, pelées, en morceaux (2 cm)
- 500 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées, en morceaux (2 cm)
- 40 g de beurre
- 12 feuilles de sauge fraîches
- 2 pincées de fleur de sel
- 10 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1493 kJ / 357 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Velouté de courgettes au fromage frais
35min
Purée de courge en réserve
30min
Bœuf bourguignon
2h
Sauce béchamel
15min
Purée de pommes de terre
45min
Asperges accompagnées de pommes de terre
50min
Gratin de chou-fleur
55min
Compote de pommes
20min
Blancs en neige
5min
Purée de pommes de terre classique
50min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55min
Velouté courge-coco
45min