Urządzenia i Akcesoria
Purée de pommes de terre classique
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
1000 g de pommes de terre farineuses (p. ex. Russet) pelées et coupées en cubes (2 cm/¾ po) (voir Conseil)
-
350 g de lait
-
1 c. à thé de sel
-
30 g de beurre non salé en cubes
-
1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
-
poivre noir frais moulu au goût
-
persil frais ciselé, pour le dressage
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
641.6 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1263.3 kJ /
302 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crêpes
1 godz. 15 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Sauce béchamel
15 min
Guacamole
5 min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Crème fouettée
10 min
Sauce béchamel
15 min
Cuisson du riz basmati
35 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Velouté de légumes
45 min
Purée Parmentier nature
55 min
Purée de pommes de terre
45 min