Purée de pommes de terre classique

4.4 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1000 g de pommes de terre farineuses (p. ex. Russet) pelées et coupées en cubes (2 cm/¾ po) (voir Conseil)
  • 350 g de lait
  • 1 c. à thé de sel
  • 30 g de beurre non salé en cubes
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • poivre noir frais moulu au goût
  • persil frais ciselé, pour le dressage

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 641.6 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 1263.3 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 48.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...