Purée de pommes de terre classique

Purée de pommes de terre classique

4.4 73 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de pommes de terre farineuses (p. ex. Russet) pelées et coupées en cubes (2 cm/¾ po) (voir Conseil)
    1000 g
  • de lait
    350 g
  • de sel
    1 c. à thé
  • de beurre non salé en cubes
    30 g
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 pincée
  • poivre noir frais moulu au goût
  • persil frais ciselé, pour le dressage

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 302 kcal / 1263.3 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 48.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 641.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...