Soupe aux poireaux et pommes de terre

4.9 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 340 g poireaux (partie blanche uniquement), coupée en morceaux
  • 1 c. à thé sel
  • 30 g d'huile d'olive vierge extra
  • 30 g de beurre non salé
  • 255 g pomme de terre coupée en morceaux
  • 685 g eau
    685 g bouillon de légumes
  • 1 pincée poivre blanc moulu
  • 1 pincée noix de muscade fraîchement râpée
  • 100 g lait entier
  • ciboulette fraîche haché, pour garnir
    de persil plat frais, haché, pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 415.4 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 664.1 kJ / 158.7 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...