![Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0d10b4af1903a62b4e062c7b0339f473/Derivates/47d4525f09eb76afff6a82f172e8ec8809c52c4d.jpg)
Wersje kompatybilne
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 biscuits speculoos
- 75 g de pâte à tartiner chocolat-noisette
- 25 g de lait
- 3 œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 250 g de mascarpone, bien froid
- cacao en poudre, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2506 kJ / 544 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 min
Cheesecake speculoos et caramel
2h 45 min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1 Std. 30 Min
Brownies Kinder Bueno
35 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau moelleux au chocolat
40 min
Coulant au chocolat
40 min
Nuage au chocolat
45 min
Cannelloni sauce bolognaise
1h 15 min
Samoussa de boeuf, coriandre, oignons, sauce cheddar
35 min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min