Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gros œufs
- 140 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 125 g de farine
- 50 g d'huile
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- beurre, pour la plaque
- 100 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes, légèrement fondue
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1636 kJ / 390 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 Std. 15 Min
Gâteau lapin
1 Std. 30 Min
Moelleux au chocolat
55 min
Fondant au chocolat
40min
Napolitain
4h 20min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Roulé chocolat-noisette
1 Std.
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6h 30min
Gâteau marbré
2h
Gâteau moelleux au chocolat
40min