Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gefüllte Weinblätter
- 900 g Wasser
- 12 Weinblätter, frisch, gewaschen, ohne Stiele
- 90 g Hirse
- 500 g passierte Tomaten, konserviert
- ¼ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Fenchelsamen
- 60 g Sultaninen
- 20 g Pinienkerne
Joghurtsauce
- 1 Zitrone, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 150 g Joghurt, 10% Fett
- 1 EL Minzblätter, frisch
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 816 kJ / 208 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 10 min
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35 Min
Linsen-Nudel-Suppe mit Sucuk - Sucuklu Sakala Çarpan Çorbası
6h 30 min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30 min
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1j
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14h
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14h
Yufka-Taschen aus der Pfanne - Gözleme
1j 20 menit
Grießhelva - İrmik Helvası
1j 25 menit
Auberginensalat - Baba Gannuş
1j
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1j
Yufka-Teig - Ev Yapımı Yufka
40 min