Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Butter
- 150 g Mandeln, geschält
- 60 g Zucker
- 1 Ei
- 15 g Orangenblütenwasser
-
2 - 3
Blätter Filoteig
lub 2 - 3 Blätter Yufkateig - 2 - 3 EL Honig, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 630 kJ / 150 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Porreeschnitten - Pırasalı Tepsi Böreği
1 Std.
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2 Std.
Fatayer mit Käse Minze
1 Std. 5 Min
Couscous mit Hähnchen, Lamm und scharfer Bratwurst
1 Std. 10 Min
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1 Std. 45 Min
Feigenbiskuit - Incirli Kek
2 Std.
Pilaw mit getrockneten Beeren
40min
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1 Std.
Sfenj - marokkanische Donuts
2h 45min
Hühnchen Pastilla
1 Std. 25 Min
Gefüllte marokkanische Brote
2h 45min