Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Wasser
- 2 TL Salz
-
200
g Grünkohl
lub 200 g Wirsingkohl, in groben Streifen - 200 g Süßkartoffeln
- 30 g Olivenöl
- 180 g Bulgur, grob (siehe Tipp)
- ½ - 1 Granatapfel, je nach Größe
- ½ Bund frische Minze, Blättchen abgezupft (opcjonalnie)
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen und feine Stängel
- 50 g Rotkraut, in groben Streifen (opcjonalnie)
- 20 g Granatapfelsirup
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Tahina (Sesampaste)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15 min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1 godz. 30 min
Winterlicher Quinoasalat
40min
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40min
Hirsesalat mit Walnüssen und Cranberrys
1 godz. 10 min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 godz.
Bulgursalat mit Fenchel und Orangen
35 min
Dinkelrisotto mit Mangold (vegan)
8h 30min
Kohlsuppe mit Tofu
1h 45min
Mango-Radicchio-Salat mit Quinoa
1 godz.
Bohnen-Quinoalaibchen mit Guacamole
1 godz.
Kräuter-Bulgur mit Shiitakepilzen und Rahmrüben (vegan)
1 godz.