Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinierter Tofu
- 120 g Rotwein
- 25 g Sojasauce
- 120 g Sahnealternative aus Soja (z.B. Soya Cuisine)
- 2 Lorbeerblätter
- 1 Stängel Rosmarin
-
200
g Tofu, fest, natur, gewürfelt (1 cm)
lub 200 g Räuchertofu, gewürfelt (1 cm)
Tofu-Kartoffel-Topf
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Sesamöl, hell
- 400 g Wasser
-
½
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 gestr. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 450 g Kartoffeln, festkochend, gewürfelt (1 cm)
- 300 g weiße Champignons, frisch, geviertelt
- 25 g Tomatenmark
- 1 EL Speisestärke (15 g)
- ½ TL Salz
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch (vegan)
1h 10 min
Pilze mit Kichererbsen
9h
Soja-Bolognese
40 min
Kohlsuppe mit Tofu
1 Std. 45 Min
Dinkel-Gemüse-Topf mit Sojawürstchen
1j 30 menit
Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu
2j
Chili sin Carne
1j
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40 min
Paprika mit Tofu-Reis-Füllung und Tomatensauce
1 Std. 45 Min
Veganes Wiener Saftgulasch
1j
Vegane Eierspeise
10 min
Gemüsegulasch
1j