Urządzenia i Akcesoria
Sambal Matah (Balinese Sambal)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
shallots peeled200 g
-
bird's eye chillies (cili padi)20 g
-
fresh lemongrass white part only, cut in pieces3 stalks
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
-
coconut oil50 g
-
kaffir lime leaves cut in thin slices10
-
limes juice only3
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
595 mg
Białko
2 g
Kalorie
707 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Cheesekut
24 godz. 10 min
Trader's Rice with Tuna Gulai and Acar
1 godz. 40 min
Madurese Chicken Satay
1 godz. 30 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Char Kway Teow
25 min
Nasi Lemak Basmati
30 min
Kelantan Noodle Soup
40 min
Curry Mee
30 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min