Gluten Free Pancakes and Waffles

Gluten Free Pancakes and Waffles

4.6 7 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
12 pieces

Składniki

All-Purpose Gluten Free Flour
  • white quinoa
    7 oz
  • chia seeds
    3 ½ oz
  • corn starch
    7 oz
  • arrowroot
    3 ½ oz
Pancakes
  • unsalted butter plus extra to fry
    2 oz
  • whole milk (see Tip)
    10 - 15 oz
  • large eggs
    2
  • sugar
    1 oz
  • baking powder
    1 tbsp
  • psyllium husk powder
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • vanilla extract
    1 tsp
  • fresh mixed berries to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 214.7 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 553 kJ / 132.2 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...