
Urządzenia i Akcesoria
Gluten Free Pancakes and Waffles
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
12 pieces
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
-
white quinoa7 oz
-
chia seeds3 ½ oz
-
corn starch7 oz
-
arrowroot3 ½ oz
Pancakes
-
unsalted butter plus extra to fry2 oz
-
whole milk (see Tip)10 - 15 oz
-
large eggs2
-
sugar1 oz
-
baking powder1 tbsp
-
psyllium husk powder1 tsp
-
salt½ tsp
-
vanilla extract1 tsp
-
fresh mixed berries to serve
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
132.2 kcal /
553 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
214.7 mg