Sushi burger

Sushi burger

4.5 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Salsa teryiaki
  • 20 g di zenzero, radice fresca pelata e a pezzi
  • 50 g di sakè
  • 40 g zucchero
  • 120 g di salsa di soia
  • 1 foglia di porro (opcjonalnie)
Sushi burger
  • 300 g di riso a chicco corto per sushi
  • 30 g di aceto di riso
  • 30 g di sakè
  • 8 g zucchero
  • 500 g di acqua
  • 320 g di filetto di salmone fresco senza pelle e senza lische a tocchetti (vedere consigli)
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 5 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 avocado maturo sbucciato e a fettine sottili
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo nero
    1 cucchiaio di semi di papavero
  • 4 pezzi di alga nori
  • salsa di soia a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1804.5 mg
Białko 25.7 g
Kalorie 2746.5 kJ / 656.5 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...