Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di cipolle, in quarti
- 700 g di patate, a pezzi
- 3 uova
- 2 cucchiai di olio di oliva
- 1 cucchiaio di aceto
- 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 cucchiaino di menta secca tritata (opcjonalnie)
- 50 g di pangrattato
- 1000 g di carne trita (maiale, pollo o carni miste)
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittelle di patate aromatiche
45min
Gulasch di agnello
1 Std. 10 Min
Vincisgrassi
2 Std. 30 Min
Pita rustica
1h 35min
Taralli alle cipolle
3h 30min
Pane dolce di San Nicola
Brak ocen
Satay di pollo con verdure
Brak ocen
Asparagi fritti con salsa olandese
1 Std.
Chifeletti
1 Std. 30 Min
Fudge cake
5h
Harissa
25 Min
Fileja tropeani
2 Std.