Keftedes (polpette greche)

Keftedes (polpette greche)

4.3 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 140 g di cipolle in quarti
  • 700 g di patate a pezzi
  • 3 uova
  • 2 cucchiai di olio di oliva
  • 1 cucchiaio di aceto
  • 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 cucchiaino di menta secca tritata (opcjonalnie)
  • 50 g di pangrattato
  • 1000 g di carne trita (maiale, pollo o carni miste)
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 30 g
Kalorie 1396 kJ / 334 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...