Pierniczki alpejskie

Pierniczki alpejskie

4.7 73 rating
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
60 sztuk

Składniki

  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 210 g miodu płynnego
  • 1 ½ opakowania przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker® (60 g)
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej Dr. Oetker®
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 45 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 500 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 15 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 37 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 278.3 kJ / 66.5 kcal
Tłuszcz 2.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...