Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki alpejskie
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
60 sztuk
Składniki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
210 g miodu płynnego
-
1 ½ opakowania przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker® (60 g)
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej Dr. Oetker®
-
2 jajka
-
2 żółtka
-
45 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
500 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
37 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
278.3 kJ /
66.5 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Popękane ciasteczka
4 godz. 35 min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6, TM7)
1 godz. 35 min
Czekoladowe muffinki
35 min
Lukier
2 godz.
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 godz. 30 min