Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knedlíky:
- 6 housky, cca 300 gramů
- 140 gramů mléka
- 50 gramů másla, rozpuštěného
- 2 vejce
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 2 polévkové lžíce čerstvé petržele, nasekané
- 30 gramů polohrubé mouky
Maso a omáčka:
- 150 gramů cibule, napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 20 gramů másla
- 200 gramů lišek, čerstvých
- ½ čajové lžičky kmínu
- 750 gramů vepřové panenky, nakrájené na 1,5 cm silné medailonky
- 200 gramů vody
- ½ kostky hovězího bujónu
- 200 gramů smetany ke šlehání
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 špetka soli, na dochucení
- 1 špetka pepře černého, mletého, na dochucení
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3613 kJ / 863 kcal
- Białko
- 55.9 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houbové rizoto s mascarpone
30 min
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30 min
Krůtí plátky na houbách
50 min
Kuřecí roládky plněné sýrem a houbami
1h 10 min
Roštěnky s bramborami
1h 20 min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1 Std. 40 Min
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50 min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35 min
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2h 20 min.
Filet z pangase s křenovo-hořčičnou krustou
1h 5min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45 min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 min