Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną

Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

Truskawkowa galaretka
  • 380 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 300 g soku jabłkowego
  • 40 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
  • 30 g ksylitolu (patrz wskazówka)
    30 g erytrytolu, (patrz wskazówka)
  • 450 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
  • 3 puszki mleczka kokosowego (1200 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
  • truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 45.9 mg
Białko 11.6 g
Kalorie 2087.7 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 29.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 29.5 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...