Cupcake al cioccolato (senza glutine)

Cupcake al cioccolato (senza glutine)

4.2 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 pezzi

Składniki

Cupcake senza glutine
  • 150 g di mandorle pelate
  • 80 g zucchero
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 2 cucchiai di cacao in polvere
  • 3 uova
  • 50 g di latte
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 50 g di olio di semi di mais
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
Crema al burro
  • 200 g di burro freddo, a tocchetti
  • 2 albumi (di uova medie)
  • 50 g zucchero
  • 2 pizzichi di sale
  • 60 g di confettura di fragole a temperatura ambiente (vedere varianti)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 155.9 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1429.6 kJ / 341.7 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 24.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...