Banana bread (Diabetes)

Banana bread (Diabetes)

3.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices

Składniki

  • extra virgin olive oil lightly flavoured, to grease
  • ripe bananas (approx. 4 bananas), cut into pieces (see Tip)
    460 g
  • soy milk
    125 g
  • silken tofu
    200 g
  • pure maple syrup
    125 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • apple juice sparkling
    60 g
  • white spelt flour
    300 g
  • wholemeal spelt flour
    150 g
  • almond meal
    60 g
  • ground cinnamon
    1 tbsp
  • ground nutmeg
    1 tsp
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • walnuts roughly chopped
    55 g

Wartości odżywcze na 12 slices

Kalorie 4500 kcal / 18830 kJ
Białko 119 g
Tłuszcz 223 g
Węglowodany 481 g
Błonnik 69 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Sód 1810 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...