
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 克 馬鈴薯 ,削皮後切成可放入進料管的尺寸大小
- 100 克 格魯耶爾乳酪(Gruyere cheese) ,切塊 (3 公分)
- 1 粒 蒜頭
- 400 - 500 克 鮮奶油 (脂肪含量約30%)
- 1 茶匙 鹽
- 1 小撮 黑胡椒粉
- 1 小撮 豆蔻粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 317 kcal / 1327.4 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 289.9 mg