
Urządzenia i Akcesoria
蟹黃燒賣
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
35 個
Składniki
-
乾香菇 ,直徑約3公分2 朵
-
水200 克
燒賣皮
-
水55 克
-
中筋麵粉200 克
-
蛋 ,約53-55克1 顆
餡料
-
鹹蛋黃2 顆
-
蝦仁 ,切丁75 克
-
米酒1 茶匙
-
豬絞肉 ,細絞肉450 克
-
鹽¼ 茶匙
-
香麻油1 大匙
-
醬油2 大匙
-
糖1 茶匙
-
白胡椒粉½ 茶匙
-
水 ,可用泡香菇的水替代30 克
-
蔥 ,洗淨,切末30 克
製作燒賣
-
麵粉 ,灑粉及擀麵用
-
水500 克
Wartości odżywcze na 1 個
Kalorie
64.8 kcal /
270.8 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
4.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
42.1 g
Sód
82.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

巧手做中點
5 Przepisów
Tajwan
Tajwan