Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 朵 乾香菇 ,直徑約3公分
- 200 克 水
燒賣皮
- 55 克 水
- 200 克 中筋麵粉
- 1 顆 蛋 ,約53-55克
餡料
- 2 顆 鹹蛋黃
- 75 克 蝦仁 ,切丁
- 1 茶匙 米酒
- 450 克 豬絞肉 ,細絞肉
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 大匙 香麻油
- 2 大匙 醬油
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 30 克 水 ,可用泡香菇的水替代
- 30 克 蔥 ,洗淨,切末
製作燒賣
- 麵粉 ,灑粉及擀麵用
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 270.8 kJ / 64.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 82.8 mg