Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 根 小黃瓜 (約 800 克),切除頭尾
-
200 - 250
克 酸奶油
lub 200 - 250 克 希臘優格 - 1 - 2 茶匙 鹽
-
1
把 新鮮蒔蘿 ,用剪刀剪断
lub 4 大匙 乾燥蒔蘿 - 1 茶匙 現磨黑胡椒粉 (opcjonalnie)
- 1 大匙 蘋果醋 (opcjonalnie)
- 1 茶匙 糖 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 451 kJ / 108 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 421 mg