Torta di pere e limoni canditi

Torta di pere e limoni canditi

2.5 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
8 fette

Składniki

Preparazione
  • 600 g di pere sbucciate, a metà, senza torsolo e irrorate con succo di limone
  • 200 - 250 g di limoni Ø 4-6 cm (in caso contrario, tagliare a metà in senso verticale)
Limone candito e sciroppo di limone
  • 300 g di zucchero
  • 1030 g di acqua
  • 1 cucchiaio di aceto
Torta di pere
  • 3 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 50 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
  • 60 g di burro
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 115.8 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 1485.7 kJ / 355.1 kcal
Tłuszcz 8.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 69.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...