Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base cheesecake
- 60 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
- 130 g di biscotti, tipo digestive
- 50 g di zucchero
Crema a base di formaggio
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 150 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di burro morbido, a tocchetti
- 600 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 2000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1340.5 kJ / 320.4 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 101.3 mg
Alternatywne przepisy
Yogurt alla vaniglia
12h 20min
Ciambella noci e caffè al Varoma
2 godz. 30 min
Semifreddo alla mela su crumble di biscotti
6 godz.
Mousse proteica con coulis ai frutti di bosco
30 min
Follia ai tre cioccolati
6 godz.
Costine di maiale in salsa barbecue
35min
Brownies al cioccolato bianco (senza glutine e senza uova)
1 Std. 20 Min
Gamberoni in salsa di cocco caramellata
30 min
Mini Japanese cotton cheesecake (senza glutine)
1 godz. 30 min
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40 min
Cheesecake basca
4 godz.
Torta ubriaca al vino rosso
2 godz.