Cheesecake al Varoma
TM6 TM5

Cheesecake al Varoma

3.7 (13 ocen)

Składniki

Base cheesecake

  • 60 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
  • 130 g di biscotti, tipo digestive
  • 50 g di zucchero

Crema a base di formaggio

  • 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 150 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia, i semini
  • 50 g di burro morbido, a tocchetti
  • 600 g di ricotta fresca, ben asciutta
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 uova
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 2000 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1340.5 kJ / 320.4 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
31.2 g
Tłuszcz
19.7 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Błonnik
0.3 g
Sód
101.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy