Cheesecake al Varoma

Cheesecake al Varoma

3.9 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 fette

Składniki

Base cheesecake
  • 60 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
  • 130 g di biscotti, tipo digestive
  • 50 g zucchero
Crema a base di formaggio
  • 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 150 g zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 50 g di burro morbido, a tocchetti
  • 600 g di ricotta fresca ben asciutta
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 uova
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 2000 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 101.3 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 1340.5 kJ / 320.4 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...