Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.3 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Pizza dough
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    30 g
  • water room temperature
    220 g
  • caster sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • baker's flour
    400 g
  • sea salt
    1 tsp
Margherita topping
  • mozzarella cut into pieces
    200 g
  • canned chopped tomatoes (see Tips)
    250 g
  • sea salt to taste
    2 - 3 pinches
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • fresh basil leaves torn into pieces
    10 - 15

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 850.6 mg
Białko 24.6 g
Kalorie 2635.5 kJ / 629.9 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...