Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Pizza dough
-
extra virgin olive oil plus extra to grease30 g
-
water room temperature220 g
-
caster sugar1 tsp
-
dried instant yeast2 tsp
-
baker's flour400 g
-
sea salt1 tsp
Margherita topping
-
mozzarella cut into pieces200 g
-
canned chopped tomatoes (see Tips)250 g
-
sea salt to taste2 - 3 pinches
-
extra virgin olive oil1 tbsp
-
fresh basil leaves torn into pieces10 - 15
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
850.6 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
2635.5 kJ /
629.9 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fresh fruit punch
24 godz. 20 min
Vegan Apple and Nut Crumble with Rum Raisins
9 godz.
Three cheese pides
1 godz. 40 min
Cabbage rolls
1 godz. 50 min
Rice Wine Fish Fillet
Brak ocen
Hot Dog Buns
2 godz.
Trader's Rice with Tuna Gulai and Acar
1 godz. 40 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Simple pizza
1 godz. 30 min
Sherbet mimosas
10 min
Tuna and olive empanaditas
4 godz. 5 min
Yoghurt and fruit popsicles
4 godz.